Wat zit waar?

Baklappen:
Baklappen worden van magere rundvleesdelen gesneden. Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden.
Bakken 5-10 minuten

Biefstuk:
Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende. Het is een mals stukje vlees! Schroei biefstuk tijdens het bakken snel dicht en houdt het vlees in beweging.
Bakken 3-5 minuten

Entrecote:
Entrecote is een premium gesneden stuk rundvlees van de dunne lende en heeft een klein vetrandje. Entrecote met haas en been noemen we T-bone. Als je het vetrandje wilt verwijderen doe dit dan pas ná het bakken. Het randje houdt het vlees heerlijk mals.
Bakken 6-8 minuten

Gehakt:
Gehakt is gemalen vlees en kan afkomstig zijn van meerdere delen van het rund. Rundergehakt mag maximaal 25gr per 100gr vlees bevatten, mager gehakt maximaal 15gr,
Bakken 5-7 minuten

Hacheevlees:
Hacheevlees is rundvlees met een grove vleesdraad voor allerlei stoofgerechten. Als je het gerecht 1 dag van te voren bereid trekken de smaken er nog meer in en wordt het vlees nog zachter.
Stoven 130-160 minuten

Kogelbiefstuk:
Kogelbiefstuk komt uit het zachtste deel, de kogel, van de bovenbil. Nog malser dan biefstuk!
Bakken 3-5 minuten

Magere runderlap:
Magere runderlap wordt ook wel draadjesvlees genoemd. Het vlees is geschikt om te stoven of te braden. Door gebruik van wat zure ingrediënten als bijvoorbeeld tomaten, wijn of azijn is het mogelijk het vlees nog malser te laten worden.
Stoven 100-120 minuten

Ossenhaas:
Haas is het malste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas wordt ook wel tournedos genoemd. Een ossenhaas weegt ongeveer tussen de 2 en 5 kilo.
Bakken 3-5 minuten

Ossenstaart:
Dit is het staartgedeelte. Gebruik de ossenstaart om bouillon van te trekken of maak er een stoofschotel van. De lekkerste bouillon maak je door de stukken ossenstaart eerst door de bloem te halen en aan te braden met bouquet-garni. Laat de ossenstaart daarna gaar koken. Zo ontstaat een mooie bruine bouillon.
Koken 180 minuten

Ribeye:
Ribeye is iets gemarmerd (met randje vet doorregen), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft.
Bakken 4-6 minuten

Rosbief:
Rosbief is altijd een groot stuk vlees van de lende met soms een dun vetlaagje. Na bereiding moet het vlees binnenin nog rosé zijn. Snijd het vlees altijd in dunne plakken, de smaak van het vlees is dan optimaal.

Runderriblap:
Fijne riblappen zijn de meest malse stooflappen van het rund en het snelst te bereiden. Door iets zuurs (bijvoorbeeld wijn of azijn) aan het stoofvocht toe te voegen is het vlees sneller mals.
Stoven 150-180 minuten

Sukadelap:
Sukadelap wordt gesneden van het schouder. Er loopt een peesje door het vlees. Daaraan ontleent de sukadelap zijn naam, zijn typische smaak en structuur. Na bereiding is het peesje vrijwel net zo zacht als het vlees zelf.
Stoven 130-160 minuten